CyberAxo

Cum faci un Landing Page convertibil?

Landing Page este pagina pe care un utilizator de internet ajunge atunci când accesează un link sau da click pe o reclamă, având scop comercial.

Informațiile pe care le oferi pe pagina au rolul de a promova activitatea ta sau de a transforma un lead într-un potențial client.

Printr-un Landing Page atragi clienții proveniți dintr-o campanie de email marketing, care au dat click pe un PPC etc. 

Cm să creezi un Landing Page convertibil:

  1. Primul pas este să stabilești care este obiectivul tău, ce anume dorești să obții cu ajutorul unui landing page. Dorești să promovezi un nou produs, să îți crești lista cu emailuri sau să anunți un discount?
  2. Imediat ce ți-ai stabilit obiectivul, gândește-te la mesajul pe care dorești să îl transmiți. Cum poți să rezolvi problema cuiva prin ceea ce oferi tu.
  3.  Următorul pas este să cauți cuvintele cheie pe care oamenii le folosesc atunci când caută soluții pentru problemele pe care produsul, discount-ul sau newsletter-ul tău le poate rezolva.

După ce ai stabilit obiectivul, ai ales mesajul si cuvintele cheie, poți să începi să creezi pagina de vânzare.

Începe prin a te gândi la elementele pe care vrei să le incluzi: un CTA, un video de vânzare sau poate un formular.

Tipuri de Landing Pages:

  • Lead Generation Landing Pages: sunt folosite pentru a colecta date (nume și adresa de email etc.). Acesta reprezintă principalul tip de Landing Page folosit pentru B2B marketing.
  • Click-Through Landing Pages: de regulă sunt folosite pentru E-commerce și au un buton simplu CTA.

Elemente esențiale ale unui Landing Page

1.Headline 

Un Headline este locul unde începe totul: interesul, atenția si înțelegerea. Este ceea ce îl convinge pe vizitator să rămână pe pagina și să învețe mai mult despre ceea ce îi oferi.

Un headline bun trebuie să îi atragă atenția vizitatorului și să îi spună despre ce produs sau serviciu este vorba.

2 .Subheadline persuasiv

Dacă headline-ul îi atrage atenția vizitatorului, subheadline-ul il face să rămână pe pagină. 

3. Imaginile

Contentul vizual este o componentă esențiala a unui Landing Page funcțional. 

Creierul procesează imaginile de 60.000 de ori mai repede decât textele. Asta înseamnă căvizitatorii vor observa imediat imaginile de pe Landing Page.

Trebuie să ții cont de faptul că imaginile trebuie să fie de mari dimensiuni și relevante pentru produsul sau serviciul tău.

4. Cuvinte Cheie

Trebuie folosite în titlul paginii, headers, textul de pe landing page. 

5. Butoane/ Link-uri Distribuire pe Social Media

Aceste linkuri le permit vizitatorilor să distribuie un landing page pentru prietenii lor de Facebook, Linkedin, Twitter etc. astfel landing page-ul tău va fi vazut de mult mai multe persoane. 

6. Explicația

Landing Page-ul tău trebuie să arate clar ceea ce oferi. Dacă potențialul tău client nu înțelege despre ce este produsul sau serviciul tău, îl vei pierde.

Explicația poate fi integrată în Headline sau complet separată și să fie orientată spre evidențierea beneficiului oferit.

7. Modalitatea de contact

Business-ul tau este legit? Atunci include numărul de telefon, adresa, e-mail și un formular de contact.

8 .Garanția

Clienții preferă să aibă garanția că ceea ce oferi este real. Alege tipul de garanție care se potrivește business-ului tău (satisfacție garantată, primiți banii înapoi, 100% fără spam etc)

Declarația de garanție trebuie să fie poziționată cât mai aproape de butonul CTA.

9. CTA

Pentru a crea un landing page convertibil, cel mai important element este CTA, care convertește vizitatorii în clienți. Cuvintele folosite trebuie să fie convingătoare. Folosește un buton, care să iasă în evidență.

Landing Pages sunt una din cele mai eficiente metode de a vinde un produs sau serviciu.

Un Landing Page convertibil este locul unde toate eforturile tale generează rezultate, unde clienții dau click, cumpară iar tu câștigi bani.

So don’t mess it up!