CyberAxo

Trenduri în Social Media pentru anul 2020

Closeup of computer laptop on Christmas day

Vrei să generezi rezultate vizibile și rapide în Social Media? Ai grijă să fii mereu informat și la curent cu ultimele noutăți.

 

Tendințele din Social Media se schimbă de la an la an, iar dacă vrei să ai succes trebuie să le monitorizezi și să le introduci în strategia ta de marketing.

 

Știi care sunt trendurile în Social Media pentru acest an, astfel încât să le pui imediat în aplicare?

 

Noi ne-am propus să îți arătăm care sunt cele mai așteptate noutăți care vor domina mediul online în anul 2020.

 

Inteligența chatbots-urilor va continua să crească în anul 2020, astfel încât din ce în ce mai mulți clienți o să comunice cu ei și din ce în ce mai multe brand-uri vor adopta acest trend.

Chatbot-ul ajută la creșterea vânzărilor prin crearea unui conținut interactiv și adresare personalizată fiecărui client în parte.

 

Videoclipul continuă să fie principalul tip de content -Facebook live, Instagram lives, YouTube lives.

Aproximativ 80% din traficul online va fi acaparat de conținutul video.

Predicțiile pentru Social Media pentru 2020 bazate pe comportamentul publicului, includ mai multe fluxuri de live video. Fluxurile live video te ajută să interacționezi în timp real cu publicul tău.

 

Vor exista mai multe utilizări practice ale realității virtuale (VR) și ale realității augmentate (AR) în marketing.

Realitatea augmentată va oferi clienților o experiență de încercare și cumpărare cu ajutorul unui magazin virtual. De asemenea, se speculează că AR va oferi experiențe similare vizionării evenimentelor live chiar de acasă.

 

Influencer Marketing va continua să crească. Aproximativ 59% dintre marketeri și-au propus să mărească bugetul alocat marketingului prin influenceri.

 

Cumpărăturile direct de pe social media au crescut în anul 2019 și vor continua să crească și în anul 2020.

Integrarea funcțiilor de comerț electronic precum  Facebook marketplace, Instagram shop, va face ca social media să domine acest domeniu în viitorul apropiat.

Clienții preferă să cumpere cât mai rapid și ușor, apăsând câteva click-uri după ce au văzut o reclamă pe Instagram.

 

Social media devine principala sursă de informații și de știri. Conform statisticilor oferite de Forbes, 50% dintre utilizatorii de internet au spus că au aflat ultimele noutăți de pe social media înainte de a le auzi la TV sau radio.

 

Instagram Stories continuă să fie una dintre cele mai importante tendințe în Social Media în anul 2020.

 

Apar din ce în ce mai multe comunități pe social media. Cu cât se conectează mai multe persoane cu atât comunitatea va crește și le va fi mai ușor să împartă informații și să găsească răspunsuri la întrebările lor. Platforma devine astfel o rețea de suport.

 

Acestea sunt câteva din tendințele care vor domina mediul online în anul 2020. Ține cont de ele atunci când stabilești strategia de marketing și sigur vei obține rezultate.