CyberAxo

10 surse de site-uri pentru imagini gratuite

Unde poți găsi imagini gratuite de înaltă calitate pentru a putea fi folosite în conținutul de social media?

Aceasta este o întrebare cu care ne-am întâlnit de-a lungul timpului și care cu siguranță așteaptă un răspuns. 

Fără prea multe cuvinte în cele ce urmează îți propunem 10 surse de site-uri pentru imagini gratuite. 

1.Freepick 

O platformă care îți oferă o serie de imagini pe diverse teme. Aici poți găsi și PSD-uri, template pentru editare photo. Poți găsi o multitudine de imagini gratuite, dar poți obține și cont Premium, unde ai acces la multe alte tema, imagini pentru scop Social Media.

Dacă alegi cont Premium poți opta pentru:

2.Shutterstock

O altă platformă care îți oferă imagini gratuite numai bune de folosit în campanii, promovări Social Media în scopul Marketing-ului. 

Pe lângă posibilitatea de a descărca imagini gratuite, poți alege și crearea unui cont Premium. Poți opta să plătești lunar un abonament și să ai acces la o multitudine de imagini sau poți opta pentru a obține materiale doar când este necesar. Prețurile pornesc de la 49 euro/lună. 

3. Canva

Misiunea companiei este sa ofere creatorilor de conținut acces la fotografii de calitate, prin care să-și infrumuseteze munca. Aici poți găsii o varietate de imagini gratuite. Pentru mai multe imagini poți opta pentru un abonament PRO ($9,95/lună). De asemenea poți încerca gratuit timp de 30 de zile Canva PRO, ca mai apoi să iei decizia de a avea un abonament. Mai simplu și mai eficient. 

4. StockSnap

StockSnap se axează pe calitate, având o bază de fotografii mai restrânsă decât exemplele menționate anterior. Și aici poți descărca imagini gratuit. 

5. Gratisography

Putem vorbi aici de originalitate, un site unde creativitatea este prezentă. Aici poți găsi imagini pe care le poți descărca gratuit. Deși acum au un număr destul de limitat de imagini, multe sunt imagini de înaltă calitate pe care le poți folosi.

6. Life of Pix

Această platformă îți pune la dispoziție o multitudine de imagini de înaltă calitate realizate de fotografi profesioniști. Totodată poți avea acces la imagini noi încărcate în site săptămânal. Dacă îți dorești mai multe imagini aceștia au ca parteneri Adobe Stock unde poți opta pentru abonamente 

Mai multe detalii poți găsi aici!

7. Kaboompics

Te poți documenta despre trenduri în design și despre conținutul vizual. Ai acces la peste 7700 de imagini gratuite. Este interesant că poți căuta imagini după o anumită paletă de culoare sau după anumite culori complementare din imagini. 

8. Pexels 

Este o platformă ce îți pune la dispoziție o gamă foarte largă de imagini, cu până la 40000 de imagini pe care le poți descărca gratuit. Acest site are și propria licență care precizează ce poți și ce nu poți face, ceea ce face și mai simplă utilizarea imaginilor și în scop comercial și personal. 

9. Unsplash

Unsplash este un site ce îți pune la dispoziție imagini calitative pe care le poți descărca gratuit și pentru scopuri comerciale. Asta îți permite să folosești imaginile fără să ceri permisiunea și fără a fi menționată sursa. 

Imaginile sunt organizate pe categorii generale, de la imagini de călătorie, până la imagini în scopul business-ului. 

10. Moose

Și ultima recomandare este acest site care este relativ nou pentru furnizorii de imagini gratuite. Totodată imaginile sunt organizate pe categorii și poți alege de la imagini PNG, colaje, dar și template-uri ce le poți folosi în editări foto.

Sperăm că ți-am răspuns la întrebare.

Acum ai liber la creativitate!