CyberAxo

Cum creativitatea generează vânzări?

O persoană obișnuită primește zeci, poate sute de reclame aproape în fiecare zi. Unele dintre produse sau servicii ajung să fie puse în coș și apoi plătite, altele nu sunt luate în considerare nici măcar câteva secunde. 

Deși mulți marketeri susțin faptul că pentru a obține vizibilitate este necesar să cunoști nevoile publicului-țintă, noi știm că acest lucru nu poate fi întotdeuna de ajuns. Și care credeți că poate fi unul dintre instrumentele care pot schimba întregul tablou al rezultatelor? Creativitatea!  

Creativitatea în Marketing presupune generarea și apoi punerea în aplicare a unor idei atrăgătoare și unice care comunică un mesaj într-un mod original, autentic.

Haideți să facem un exercițiu de imaginație! Avem două magazine care vând același produs, spre exemplu: plăcuțe de frână. Un produs nu neaparat interesant, ci necesar pentru buna funcționare a mașinii.

Aceste două magazine vând produse identice din toate punctele de vedere. Primul magazin are produsele pe site, are reduceri de până la 35%, la fel și al doilea magazin. Însă… al doilea magazin are texte și imagini care susțin motivele pentru care ar trebui să îți schimbi plăcuțele de frână.

O echipă creativă care se află în spatele acestui magazin, a făcut o serie de poze și imagini care îi sugerează vizitatorului de ce ar trebui să le schimbe și ce ar putea să se întâmple dacă nu o va face. Creativitatea îi amintește publicului-țintă de nevoia sa, fapt care duce la o recunoaștere, șansele vânzării cresc semnificativ.

Nu este suficient să înțelegi ceea ce dorește publicul tău să vadă, trebuie să îi arăți și să demonstrezi că ceea ce caută, se află la tine. Creativitatea poate fi numit oxigenul în Marketing. Este foarte important din toate punctele de vedere, de la modul în care înțelegem și colaborăm cu oamenii, până la provocările cărora trebuie să le facem față.

Atunci când întâlnim o problemă, creativitatea poate deveni colacul de salvare. Cele mai bune soluții pentru obstacolele apărute în drumul succesului provin din creativitate. Cu toții deținem această caracteristică, se află în natura umană.

Din creativitate, provin idei care ar putea să ne ajute să ne formăm cele mai potrivite strategii pentru domeniile în care activăm. Cu ajutorul acesteia, putem obține strategii și metode echilibrate care să ne aducă vânzări, adresându-ne publicului nostru exact așa cum și-ar dori el. Așa cum spunea și „Părintele Publicității”,David Ogilvy: „If it doesn’t sell it isn’t creative.”