CyberAxo

ChatBot Messenger Marketing

 

Cu  siguranță ai auzit: Chatbot genereaza vanzari in online

 

O serie de elemente facilitează acest lucru:

 

Upselling & Downselling: După ce un client cumpara un produs/serviciu, există o probabilitate de 33% ca acesta să cumpere din nou. Posibilitatea de a vinde ceva mai valoros (upselling) imediat după, este o oportunitate grozavă de a crește vânzările.

Coș de cumpărături abandonat: Un procent impresionant de 68% din totalul coșurilor de cumpărături reprezintă coșurile abandonate. E-mailul este o modalitate grozavă de a recupera coșurile de cumpărături abandonate, succesul atingând 50%. Dacă și Chatbots se alătură procesului, avem procente mai mari de click, ceea ce va duce la creșterea vânzărilor negreșit.

Personalizare & Date analitice predictive: Chatbots segmenteaza publicul țintă, oferind experiențe personalizate. Consumatorii vor cumpăra la un comerciant care le știe numele și le face recomandări pe baza cumpărăturilor anterioare.

Procente crescute de retenție: Când vine vorba de retenție, Chatbots întrec celelalte aplicațiile. Bots-ii sunt tranzitorii, nu trebuie sa ii descărcați, nu trebuie să vă înregistrați si puteti sa ii folositi oricand doriti.

 

Dar ce este un Chatbot mai exact?

 

Un Chatbot este o interfata de comunicare prin care creezi interacțiuni cu clienții tai, le oferi informațiile care îi interesează și răspunsuri personalizate. 

Folosind un Chatbot îi ajuți pe clienți să găsească produsele dorite, le faci recomandări în funcție de actiunile intreprinse, te ocupi de procesul de plata, livrare, pastrezi legatura cu clienții  și afli daca a fost multumit de produsul oferit de compania ta.

 

De ce un Chatbot îți poate aduce mai mulți clienți ?

Oamenii iubesc sa vorbeasca, in special despre ei înșiși. Le place sa li se puna intrebari si sa stie ca cineva ii asculta. asta este unul dintre lucrurile care ne face umani si care a contribuit la cresterea popularității marketingului conversational (Chatbot).

Aunci cand un client intra la tine pe site, vrea raspunsuri despre produsele si serviciile tale. Daca nu gaseste raspunsurile potrivite, probabil ca nu se mai întoarce niciodata. 

Prioritatea ta este sa ajuti un potential client, dar asta este destul de dificil daca ai o echipa mica care se ocupa de suport clienti 

Prin urmare, fara Chatbot pierzi clienti si implicit bani.

 

Avantajele utilizarii un ChatBot:

Un Chatbot iti permite sa trimiti mesaje personalizate pentru fiecare utilizator in parte. Mesajele personalizate sunt unele din cele mai bune metode prin care inspiri loialitate. 71% dintre clienți prefera reclamele personalizate.

Și dacă nu ești încă convins cum te poate ajuta un Chatbot, lasa-ma sa iti zic cum generam noi încasări

Recent am lucrat la o campanie unde am folosit Messenger Chatbot în locul canalelor tradiționale (Email, Reclame plătite). La început am fost sceptici, trebuie sa recunosc

Ești curios care au fost rezultatele?

90% rata de deschidere și 30% CTR (raportul dintre utilizatorii care au dat click pe un anumit link din numărul total de utilizatori care au văzut pagina, e-mailul sau reclama). 

Dupa cum putem observa, folosirea unui Chatbot a contribuit si la cresterea numarului de abonati,

 

   Ce tipuri de afaceri folosesc Chatbot Marketing?

Chatbots sunt o alta arma puternica pentru echipa de vanzari. Un Chatbot bine pus la punct nu este doar cel mai bun prieten al tau, este si cel mai bun prieten al clientilor tai. 

Daca vrei să generezi clienți cu potențial de achiziție si vrei să-ți construiești o audiență, cel mai mic cost si cel mai eficient tip de marketing este dat de campaniile de promovare care folosesc Chatbots.