CyberAxo

Facebook Ads: Ghidul complet pentru setarea unei campanii

Înțelegerea modului de pregătire a unei campanii de Facebook devine astăzi o parte esențială din strategia de promovare în Social Media. 

Facebook Ads este una dintre cele mai bune metode când ne gândim la vizibilitatea pe care vrem să o facem brand-ului, atragerea de noi clienți, promovarea către publicului țintă a produselor/ servicilor. Ne-am gândit că ar fi o oportunitate să venim în sprijinul tău cu un ghid complet pentru setarea campaniilor în Facebook. 

Suntem aici să îți împărtășim din experiența noastră, precum și tips & tricks la ce este important să te raportezi atunci când vrei să setezi o campanie Facebook.

Ca să-ți fie mai ușor să înțelegi vom face acest ghid sub formă de pași pe care tu ar trebui să îi urmezi pentru a seta o campanie în Facebook. Astfel:

PASUL 1 – Stabilește câteva obiective pentru campaniile pe care vrei să le faci 

Trebuie să gândești ce scop are campania respectivă și de ce vrei să promovezi produsele/ serviciile respective. Este foarte important să știi ce vrei să obții prin campania respectivă (vizibilitate, vânzări, clienți noi, interacțiune cu aceștia). 

Dacă îți iei timp să gândești o strategie va fi mult mai ușor să alegi obiectivul corect de la pasul 3. 

PASUL 2 – Facebook Ads Manager 

Trebuie să știi că orice campanie se derulează folosind instrumentul Facebook Ads Manager pe care îl poți accesa aici sau direct din pagina de Facebook. 

În momentul în care accesezi Facebook Ads Manager va apărea o fereastră unde poți începe crearea unei campanii. 

PASUL 3 – Alege obiectivul 

Noi considerăm acest pas foarte important. Este momentul în care poți aplica strategia gândită de la pasul 1. Ți se va deschide o fereastră unde poți alege din 11 opțiuni. 

Este esențial să cunoști faptul că există 3 secțiuni diferite: 

Awareness – secțiunea care are ca obiectiv creșterea vizibilității brandului și creșterea audienței, acei oameni care vor intra în contact cu afacerea ta. 

Consideration – secțiunea care are ca obiectiv creșterea interesului cu privire la afacerea ta. Vizitatorii site-ului, paginii de Facebook sau Instagram încep să arate interes pentru brand-ul tău și caută mai multe informații.

Conversion – secțiunea care are ca obiectiv încurajarea persoanelor interesate de afacerea ta să cumpere produsele/ serviciile afacerii tale. 

PASUL 4 – Setează publicul țintă și bugetul 

După ce am selectat obiectivul am ajuns la pasul în care vei alege cui te adresezi și ce buget oferi campaniei tale. Denumește campania și setează publicul care îți dorești să vadă campania, să interacționeze cu aceasta sau chiar să cumpere produsul/serviciul afacerii tale. 

Publicul țintă poate fi personalizat pe baza unor date demografice – Locația, Vârstă, Sex, Interese și Comportamente. Este important să știi cui te adresezi, numai atunci poți vorbi de setarea unei campanii corecte care va interacționa cu publicul care poate fi interesat de afacerea ta. 

Ca sfat, nu te aștepta să setezi audiența corect din prima campanie, de cele mai multe ori trebuie să faci teste pentru a ajunge la publicul țintă. Prin perseverență și muncă vei reuși să targetezi oamenii potriviți pentru campaniile tale. 

Când vine vorba de bugetul alocat campaniei tale trebuie să cunoaștem că putem seta un buget zilnic (Daily budget) sau un buget pe viață (Lifetime). 

Bugetul zilnic reprezintă media pe care o veți cheltui în fiecare zi. 

Bugetul pe viață reprezintă maximul pe care îl veți cheltui pe parcursul derulării campaniei. 

Un alt sfat ar fi faptul că nu există un buget standard care să ofere rezultate campaniilor tale. La fel poți testa și cu timpul vei obține rezultate și vei știi să setezi bugetul corect. 

PASUL 5 – Creați anunțul 

Acum este timpul să alegi imaginile sau videoclipurile, titlul, texte și unde vrei să apară campania. Este momentul în care trebuie să apelezi la creativitate și să așezi fix cum vrei să apară în pagini. 

Poți alege să creezi o postare nouă

Poți vedea în dreapta postarea în timp real, așa cum va arăta campania ta. 

Un alt sfat este să alegi din formatele disponibile, acela potrivit obiectivului pe care l-ai setat la pasul 3. Această etapă este foarte importantă pentru ca anunțul tău să fie scos în evidență în feed-urile Facebook sau Instagram. 

Poți alege să folosești o postare existentă deja în Facebook  

Alege să plasezi imaginea și videoclipul așa cum îți dorești. La final trebuie să fii primul mulțumit de rezultat. 

PASUL 6 – Alege unde să fie plasată campania 

La pasul acesta ai două opțiuni. Fie alegi plasarea automată, Facebook va plasa campania în locuri multiple în funcție de rata de interacțiune, fie alegi plasarea manuală, aici aii posibilitatea să distribui campania în paginile de interes pentru afacerea ta. 

PASUL 7 – Verifică și publică campania

Aici este timpul să te uiți peste toate setările pe care le-ai făcut, audiențe, bugete. imagini, texte și apoi poți publica campania. 

Ca sfat trebuie să știi că această campanie nu va rula imediat, ci va fi un timp în care Facebook o va analiza și apoi o va aproba sau respinge. Da, campania ta poate fi respinsă de Facebook. Sunt diverse situații când se întâmplă asta. 

Fie nu ai respectat politica Facebook, fie ai folosit anumite cuvinte în campanie care nu sunt potrivite, fie altele. Ce trebuie să știi este faptul că acestea sunt diferite de la o campanie la alta și nu există o metodă eficientă de a trece peste decât testare și analiză continuă pe elementele care funcționează. 

După ce este aprobată campania poți aștepta rezultate. Ca să înțelegi îți voi arăta un exemplu. Poți observa aici vânzările, interacțiunea oamenilor cu această campanie, numărul de clicks, cost per vânzare. 

Acestea te va ajuta să îți dai seama ce faci corect și ce nu. Rezultatele campaniilor tale se văd în cifre și este foarte important să analizezi de fiecare dată pentru a seta campanii de succes.

Așadar acesta este ghidul pe care ți-l propunem pentru a putea seta o campanie Facebook.  

Îți spunem sincer că nu este ușor, dar cu dedicare, autodepășire și gândire strategică poți avea rezultate vizibile pentru campaniile tale. Sunt multe de învățat, asta o spunem chiar și noi, iar Facebook Ads e plin de surprize. 

Sperăm că acest ghid este util și ne-ar plăcea să auzim experiența și rezultatele tale! 

Dacă ai nelămuriri, ne poți căuta aici , iar noi îți vom oferi sprijinul!