Lumea promovării online a explodat în ultimii ani. Procesul este mult mai ușor, vizibilitatea este mult mai mare și poți obține rezultate într-un timp scurt.
După cum probabil știi ne folosim de cele mai multe ori de campanii Facebook pentru a face această promovare online și totodată aceste campanii implică anumiți pași prin care trebuie să treci pentru a putea seta corect o campanie.
Printre acei pași poți distinge și setarea audiențelor, practic acele persoane cărora vrei să te adresezi și de la care te aștepți să interacționeze cu produsele și serviciile tale. Aceste audiențe pot fi nou create, clienți noi care intră pentru prima dată în contact cu produsele tale sau audiențe existente, acele persoane care au intrat deja în contact cu produsele sau serviciile tale.
De aici apare și conceptul de retargeting, practic retargetezi în campanii acele persoane care îți cunosc produsele, le-au văzut, dar probabil nu au cumpărat. Te poți folosi de această strategie, pentru a putea aduce în fața acelor persoane, fie noi produse, oferte ale produselor existente, fie își dorești să revadă produsul și să realizeze o cumpărare.
Astfel pentru a înțelege cum folosești acest concept de retargeting și cum îl setezi în campanii, trebuie să cunoști tipurile de retargeting și cum se diferențiază.
În acest articol îți prezentăm 5 tipuri de retargeting pe Facebook:
1.Retargeting în funcție de timpul petrecut pe site
Acest tip de retargeting se referă la faptul că tu te vei adresa acelor persoane care au vizitat site-ul tău și au interacționat cu acesta.
Este luat în considerare timpul petrecut de acesta pe site și astfel campania ta se va adresa oamenilor care deja și-au creat interes pentru brand-ul tău.
Mai jos îți arătăm cum setăm acest tip de retargeting
2.Retargeting în funcție de pagina produsului
Mai sus am arătat că poți retargeta acele persoane care au petrecut un anumit timp pe site-ul tău. însă îți spunem că poți opta pentru strategia în care targetezi toți vizitatorii de pe pagină. Te vei adresa tuturor persoanelor care au intrat pe pagina ta, au interacționat cu aceasta.
3. Retargeting bazat pe evenimente
Acest tip de retargeting se referă la faptul că te poți adresa acelor persoane care au interacționat cu unul din evenimentele tale, fie au mai cumpărat, fie au adăugat în coș și nu au finalizat comanda.
Poți observa că poți selecta în funcție de ce eveniment vrei să atragi persoanele în campanie.
Ca sfat este foarte important să ai o strategie, câteva obiective către care se îndreaptă campania respectivă, așa vei știi dacă acea campanie va avea succes sau nu.
Retargetarea presupune că te vei adresa unui număr restrâns de persoane și este important să ai o viziune asupra campaniei pe care o vei face, așa vei ajunge și la rezultatele dorite.
Poți opta să incluzi sau excluzi o anumită categorie de persoane și mai jos îți voi arăta cum poți seta asta
4. Retargetare după video engagement
Acest tip de retargetare poate fi folosit pentru a te adresa acelor persoane care au interacționat cu video-urile de pe pagini, fie Facebook, Instagram.
Ca sfat acest tip de retargetare poate fi folosit în campaniile în care vrei să promovezi video content. Te vei adresa persoanelor care deja interacționau în trecut cu astfel de conținut și cu siguranță vor interacționa în continuare.
5.Retargeting pe baza interacțiunii cu pagina
Prin acest tip de retargeting te vei adresa acelor persoane care au intrat în contact cu pagina de Facebook a brand-ului tău. Astfel acele persoane care ți-au vizitat pagina vor fi primele cărora se va adresa campania ta, dacă alegi acest tip de strategie de retargeting.
Un sfat ar fi că nu trebuie să vi către acele persoane cu foarte multe reclame. Ele și-au creat un interes față de brand-ul tău, intră pe pagina ta de plăcere, dar poate fi mică distanța între a câștiga un client, posibil client pe termen lung și posibilitatea de a pleca de pe pagina ta.
Aici îți arăt cum creezi acest tip de audiență
Cu alte cuvinte retargeting este un concept care ar trebui să ne ajute în setarea campaniilor de Facebook.
Nimeni nu a spus că nu poți face impresie și a doua oară. Prin acest tip de audiență:
Ideea este clară!
Retargeting-ul pe Facebook este important dintr-un motiv foarte simplu: este eficient.