CyberAxo

Studiu de caz – CreativeXP

ISTORIC

CreativeXP este unul dintre cele mai mari branduri de retail pe piata de echipamente de vanatoare si activitati in natura. In luna septembrie a anului 2020, CreativeXP a inceput parteneriatul cu agentia noastra, atat pentru Facebook Ads cat si pentru Google Ads, cu obiectivul de a incepe promovarea vanzarilor prin site-ul propriu, pe langa activitatea pe care o desfasoara pe marketplace-ul Amazon.

ANALIZA

Inainte de a ne implementa strategia de promovare, am facut o analiza a pietei si a trendurilor din aceasta piata, fiind o nisa ce necesita o atentie mult mai mare si un plan diferit. Trend-ul de cautare, in special pe cuvintele specifice, era in mod clar intr-o continua crestere, mai ales preluand contul chiar in debutul Q4. Astfel, echipa CyberAxo Agency s-a concentrat pe punerea in aplicare a unui plan care sa aiba in vedere exploatarea tuturor posibilitatilor de crestere.

Dupa cum se poate vedea in graficul de mai sus, “consumul” acestei nise nu avea aceeasi constanta ca in altele, deci lucrurile au trebuit abordate diferit pentru a asigura cresterea constanta a brandului. 

STRATEGIE

Fiind o nisa aparte, supusa la multe riscuri ce tin de politicile de promovare, echipa CyberAxo Agency a trebuit sa acorde atentie suplimentara creativelor si textelor folosite. Strategia folosita s-a invartit in jurul Funnel-ului de Marketing pe care il folosim, incepand cu TOF (Top of Funnel), continuand cu MOF (Middle of Funnel) si finalizand cu BOF (Bottom of Funnel). Fiind o nisa in mare parte sezoniera, care depinde de sezonul de vanatoare din Statele Unite, a trebuit sa profitam la maxim de perioada Q4 din care am preluat contul, astfel, am realizat o strategie de campanii care sa acopere toate segmentele potentialilor clienti, de la campanii de prospectare pana la remarketing

Prima luna a reclamelor pe Facebook Ads, Septembrie 2020, a fost o luna in care am testat diferite tipuri de campanii, audiente si creative. Inceputul a fost bun, livrand un ROAS de 3.72, insa nu ne-am oprit aici, continuand progresul cu un ROAS de 4.44 in luna Octombrie.

Dupa primele 2 luni, am inceput reclamele si pe Google Ads. Inca de la inceput, campaniile au fost un succes si au avut un rol foarte important in scalarea afacerii, astfel incat dupa primele 3 luni de activitate, CreativeXP a inregistrat vanzari cu 87% mai mari.

WEEKEND DEALS

Dupa o perioada de cateva luni in care am observat un deficit al vanzarilor pe perioadele de weekend, am decis sa aplicam o noua strategie, organizand promotii de weekend in fiecare luna, astfel incat sa avem inca o sursa de unde sa inregistram vanzari suplimentare si crestere. Am decis ca un weekend din 4, sa avem o vanzare weekend deals, in care vom avea produse reduse pana la 60%. Astfel, am transformat weekendul ce reprezenta o scurta perioada in care nu se produceau vanzari, intr-o strategie promotionala foarte bine pusa la punct care ne-a permis sa vindem si mai mult.

REZULTATE

Primul impact a fost observat cu cresterea masiva a lunii octombrie, la 2 luni dupa inceperea parteneriatului. Apoi contul s-a scalat gradual si constant, pana la o medie lunara de vanzari de 155.000$.

Rezultate dupa 3 luni:
+102% Crestere a numarului de vanzari
+87% Crestere a valorii vanzarilor

Rezultate dupa 12 luni:
+352% Crestere a numarului de vanzari
+264% Crestere a valorii vanzarilor

CONCLUZII FINALE

  1. In doar 12 luni de la inceputul parteneriatului dintre CyberAxo si CreativeXP, afacerea a ajuns de la vanzari de aproximativ 500.000$ in 12 luni, la 1.900.000$
  2. Proiectul a primit incredere totala din partea clientului, acesta punand in aplicare sugestiile oferite de catre echipa noastra, astfel incat sa avem o crestere optima
  3. Specialistii CyberAxo au reusit sa gaseasca solutii de promovare eficienta, in special in perioadele in care nisa suferea de sezonalitate, reusind sa gaseasca strategii prin care CreativeXP sa isi pastreze un numar constant de vanzari, chiar si in perioada neprielnica a nisei