CyberAxo

Studiu de Caz – LAEGENDARY

ISTORIC

LAEGENDARY este un brand de retail al jucariilor de tip RC Cars (Masini  de jucarie controlate prin telecomanda) din USA. In septembrie 2020, LAEGENDARY a inceput parteneriatul cu agentia noastra, atat pentru Facebook Ads cat si pentru Google Ads, cu obiectivul de a aduce un plus de performanta si de a scala afacerea intr-un mod constant, optimizat si performant. 

ANALIZA

Inainte de a ne implementa strategia, am facut o analiza a pietei si a trendurilor din aceasta piata, pentru a stabili cele mai optime strategii pentru aceasta nisa de produse. Trend-ul de cautare, in special pe cuvintele specifice, era in mod clar intr-o continua crestere, mai ales preluand contul chiar in debutul Q4. Astfel, echipa CyberAxo Agency s-a concentrat pe punerea in aplicare a unui plan care sa aiba in vedere exploatarea tuturor posibilitatilor de crestere. 

STRATEGIE

Strategia folosita s-a invartit in jurul Funnel-ului de Marketing pe care il folosim, incepand cu TOF (Top of Funnel), continuand cu MOF (Middle of Funnel) si finalizand cu BOF (Bottom of Funnel). Astfel, am facut campanii care sa acopere toate segmentele potentialilor clienti, de la campanii de prospectare pana la remarketing. Dupa doar 2 luni de colaborare, am crescut valoarea vanzarilor din Shopify cu aproximativ 15%.

Luna Noiembrie, luna de foc pentru antreprenorii cu magazine online, a insemnat o explozie a vanzarilor pentru LAEGENDARY, cu o crestere de 325% a valorii vanzarilor.

Dupa testarea initiala si dupa perioada de Black Friday, am inceput stabilizarea contului prin optimizarea fiecarei campanii, audiente si reclame, atat de pe Facebook Ads cat si de pe Google Ads.

WEEKEND DEALS

Unul dintre punctele forte ale strategiei concepute pentru LAEGENDARY a fost reprezentat de Weekend Deals. Aproximativ lunar, in cel de al 3-lea weekend al fiecarei luni, organizam campanii de tip Black Friday in care scoateam in evidenta reducerile speciale din weekendul respectiv. Astfel, transformam weekendul, care in mod normal este o perioada mai slaba pentru magazinele online, in perioade cu incasari foarte mari. 

REZULTATE

Primul impact a fost observat cu cresterea masiva a lunii noiembrie, la 2 luni dupa inceperea parteneriatului. Apoi contul s-a scalat gradual si constant, pana la o medie lunara de vanzari de 180.000$.

Rezultate dupa 3 luni:
+57% Crestere a numarului de vanzari
+166% Crestere a valorii vanzarilor

Rezultate dupa 12 luni:
+319% Crestere a numarului de vanzari
+554% Crestere a valorii vanzarilor

CONCLUZII FINALE

  1. In doar 12 luni de la inceputul parteneriatului dintre CyberAxo Agency si LAEGENDARY, brandul a ajuns de la vanzari de aproximativ 300.000$ in 12 luni, la 2.000.000$
  2. In a treia luna de parteneriat, LAEGENDARY a generat vanzari cat cele 12 luni de dinainte sa lucram impreuna
  3. Proiectul a primit incredere totala din partea clientului, acesta punand in aplicare sugestiile oferite de catre echipa noastra, astfel incat sa avem o crestere optima